Нашите вредности

ИнноХаб е составен од десеттина поединци од неколку држави, обединети во убедувањето дека дигиталната трансформација е можност за оддржлив развој.

Some description text for this item

ИнноХаб здружение на слободоумни поединци регистрирано во Северна Македонија како Здружение за дигитални иновации и трансформации ХАБ Скопје. ИнноХаб се залага за дигитализација на општествените процеси како предуслов за одржлив развој на Северна Македонија. ИнноХаб се самофинансира и се финансисира преку грантови од донатори со кои се спроведуваат нашите програми.

Основачите и поддржувачите на ИнноХаб претставуваат комбинација на инженери и девелопери на една, и лица од општествениот сектор и бизнисот заедницата од друга страна. ИнноХаб обединува уникатни вештини, потребни за спроведување на програми за дигитализација на општествените процеси како предуслов за одржливиот развој. 

ИННОХАБ Е ОТВОРЕН ЗА ЧЛЕНСТВО, ИЛИ ВО СОБРАНИЕТО ИЛИ ВО СОВЕТОДАВНИОТ ОДБОР, ЗА СИТЕ ПОЕДИНЦИ КОИ ЈА ДЕЛАТ НАШАТА ВИЗИЈА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ ДРЖАВА НА БОГАТИ И СРЕЌНИ ГРАЃАНИ, КОИ СОЗДАВААТ ПОГОЛЕМА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ НАТПРЕВАРУВАЈЌИ СЕ СО СВОЕТО ЗНАЕЊЕ И ВЕШТИНИ НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР.

Јован Бакарџиев

Практикант

Ивана Здравковска

Практикант

Мартин Павлевски

Практикант

Доне Миладинов

Практикант

Огнен Трајковски

Практикант

Никола Ставровски

Практикант

Иван Митревски

Практикант

Андреј Брлиќ

Практикант

Дарко Ангеловски

Практикант

Надица Упчева

Практикант

Марија Мишевска

Практикант

Марина Додевска

Практикант

Можеби ќе ве интереира

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ МАЛИ МЕЧИНГ ГРАНТОВИ ЗА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ПРЕКУ ПЛАТФОРМАТА ECrowd.mk

ИнноХаб Скопје распишува отворен повик за доделување мали мечинг грантови за краудфандинг кампањи за мали проекти на граѓански организации. Износот по грант е 400 евра односно 24.600 денари. Повикот се однесува на кампањи кои прибираат средства преку нашата платформа ECrowd – ECrowd.mk. Ќе бидат поддржани вкупно (седум) кампањи за финансирање проекти по принципот “прв дојден, прв услужен“ .

Пријави се – бесплатни обуки за млади FE и BE професионалци

EDU4IT нуди 8-10 неделни бесплатни обуки за FE и BE надежни млади професионалци. Пријави се и напредувај!

Пријави се – бесплатни обуки за приватност на податоци во дигиталниот свет

EDU4IT нуди 8 неделни бесплатни обуки за проблематиката на заштита на податоци во дигиталните бизниси. Пријави се и напредувај!

Crowdfunding платформа за граѓански организации – нова иницијатива на ИнноХаб
Во мај 2021 година ИнноХаб почнува да работи на воспоставување на краудфандинг платформа за граѓанските организации во Северна Македонија. Идејата...
Мој Лекар
Достапен е Мој Лекар – mojlekar.org
ИнноХаб го лансираше бесплатниот сервис за телемедицина, брендиран под името Мој Лекар. Сервисот е поддржан од Амбасадата на Австралија во...
Нова иницијатива – EDU4IT 4 IT4ENTER
Од 13 март годинава, ИнноХаб работи на проектот EDU4IT for IT4ENTER. Станува збор за мал локален проект поддржан од Чешката...