Нова иницијатива – EDU4IT 4 IT4ENTER

Од 13 март годинава, ИнноХаб работи на проектот EDU4IT for IT4ENTER. Станува збор за мал локален проект поддржан од Чешката амбасада од Скопје преку Чешката развојна соработка. Преку проектот нудиме практикантства на 20 млади и надежни луѓе, инженери, економисти и графички дизајнери кои сакаат да градат кариера во ИКТ секторот. Практикантите ќе работат на акцелерација на тековни проекти од мал…